NEX22: Ken jij alle exportregels? Test je kennis tijdens het export spel!

Het klinkt misschien eenvoudig; exporteren. Je hebt een product, wilt dat verkopen in het buitenland en verstuurt het per vliegtuig, boot of vrachtwagen. Maar, er komt veel meer bij kijken. Weet jij waar je allemaal aan moet denken? Ken jij alle regels en wetgevingen? Tijdens het export spel op het Nationaal Export Event 2022 kruip je in de huid van een exporteur.

Waar moet je aan denken bij export?

Exporteren is nog niet zo makkelijk. Je krijgt als exporteur onder andere te maken met de wetgevingen en regels van andere landen, verschillende culturen en talen, het vinden van de juiste zakenpartners en kopers en nog veel meer! Hoe ga je daar mee om en hoe speel je daar op in? Tijdens het export spel leer je hier met een frisse blik naar te kijken.

Hoe identificeer je eventuele risico’s?

Je staat er niet alleen voor tijdens het export spel. Onder begeleiding van Martijn Baijens, Specialist International Business Desk bij ING, kijk je naar de eventuele risico’s van exporteren. Samen bedenk je, waar nodig, oplossingen voor die risico’s. In zijn functie gaat Martijn dagelijks in gesprek met ondernemers over hun internationale activiteiten en plannen. Hij begeleidt ze naar een zo goed mogelijke deal. Tijdens het export spel zal hij je handige tips en tricks geven.

Meld je aan voor het export spel!

Zodra je je hebt aangemeld voor NEX22, kun je je registreren voor diverse sessies. Dit doe je via het online netwerkplatform. Ben je benieuwd naar alle sessies tijdens NEX? Bekijk het programma.

Blijf op de hoogte van NEX

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom het Nationaal Export Event? Houd de Nieuws-sectie van onze website in de gaten en volg ons op Twitter, Instagram en LinkedIn.