Partners

Partners NEX

Het Nationaal Export Event wordt mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband tussen evofenedex, ING, het Oranje Handelsmissiefonds, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

evofenedex | Partner Nationaal Export Event

evofenedex

evofenedex is de ondernemersvereniging van Nederlandse handels- en productiebedrijven met een logistieke of internationale operatie. We nemen hindernissen weg, voegen kennis en kansen toe en beschikken over een uniek netwerk in binnen- en buitenland. Zo helpen wij onze leden om hun logistiek optimaal te organiseren en beter internationaal te ondernemen. Samen maken we jouw internationale ambities waar.
Oranje Handelsmissiefonds | Partner Nationaal Export Event

Oranje Handelsmissiefonds

ING, MKB-Nederland, EY, evofenedex, het ministerie van Buitenlandse Zaken en RVO willen als partners van het Oranje Handelsmissiefonds ondernemers helpen om internationaal zaken te doen. Met dit fonds bundelen wij als partners onze krachten en onderstrepen wij het belang van internationale handel voor Nederland.

Ieder jaar rijken wij een prijs uit aan tien Nederlandse bedrijven die hun exportmarkt willen uitbreiden. Zij ontvangen een jaar lang ondersteuning bij het opbouwen van een internationaal netwerk, omdat zij zelf vaak niet het netwerk of de armslag hebben om zelfstandig de buitenlandse markt te verkennen. Hiermee openen we letterlijk deuren in het buitenland. Ondernemers gaan op handelsmissie en komen in contact met personen die zij normaal niet spreken. Dit draagt bij aan het bereiken van een hoger doel: sneller starten in het beoogde exportland. Meer informatie: Internationaal ondernemen – Oranje Handelsmissiefonds

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland | Partner Nationaal Export Event

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

RVO Internationaal is er voor de ondernemer. We zijn een publieke organisatie die advies op maat geeft over alle zakendoen in alle regio’s en landen ter wereld.

Zo hebben wij directe kennis over exporteren, van lokale wet- en regelgeving en cultuur. Dankzij ons ambassade- en partnernetwerk kunnen we je helpen om de juiste ingangen en zakenpartners te vinden. Wij bieden bovendien financiële ondersteuning voor projecten in het buitenland. Ook voor informatie over maatschappelijk verantwoord ondernemen kun je bij ons terecht. Meer informatie: Internationaal ondernemen (rvo.nl)

Ministerie van Buitenlandse Zaken | Partner Nationaal Export Event

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het buitenland biedt ondernemers vele kansen en mogelijkheden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ondersteunt (startende) ondernemers met het waarmaken van hun internationale ambities. Via politieke contacten met bewindslieden en diplomaten kunnen deuren geopend worden die anders gesloten blijven. Tijdens (online) handelsmissies, beurzen en matchmakingevents ontmoeten ondernemers potentiële zakenpartners, krijgen zij beter zicht op marktkansen en groeit hun internationale netwerk.

Onze ambassades en consulaten-generaal vertegenwoordigen wereldwijd de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven. Zij zorgen voor relevante contacten, hebben informatie over lokale economische, sociale en politieke ontwikkelingen en kennen de lokale zakencultuur. Ook spelen zij een rol in het verminderen van handelsbarrières of kunnen zij bemiddelen met de lokale overheid – juist ook in die landen buiten Europa.

ING | Partner Nationaal Export Event

ING

De International Business Desk van ING adviseert MKB-ondernemers over internationale betaalstromen, transactiemogelijkheden en hoe het beste om te gaan met internationale handelsrisico’s. In een persoonlijk gesprek samen met jouw team brengen we de gehele Value Chain (goederen- en geldstromen) van je onderneming in kaart, waardoor de mogelijke risico’s inzichtelijker worden.

Je ontvangt passend advies op het gebied van documentair handelsverkeer (Documentair Incasso, Letter of Credit, Internationale Bankgaranties en Standby L/C’s) en we wijzen je op het beperken van valutarisico’s. Alles om je te helpen aan een vliegende start of nog meer groei op gebied van internationaal zakendoen!