Partners

Partners NEX

Het Nationaal Export Event wordt mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband tussen evofenedex, ING, het Oranje Handelsmissiefonds, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

evofenedex | Partner Nationaal Export Event

evofenedex

evofenedex is de ondernemersvereniging van Nederlandse handels- en productiebedrijven met een logistieke of internationale operatie. We nemen hindernissen weg, voegen kennis en kansen toe en beschikken over een uniek netwerk in binnen- en buitenland. Zo helpen wij onze leden om hun logistiek optimaal te organiseren en beter internationaal te ondernemen. Samen maken we jouw internationale ambities waar.
Oranje Handelsmissiefonds | Partner Nationaal Export Event

Oranje Handelsmissiefonds

Het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF) helpt succesvolle Nederlandse ondernemers met het waarmaken van hun exportdroom. Ieder jaar reikt het OHMF een prijs uit aan tien Nederlandse bedrijven. De winnaars ontvangen een jaar lang ondersteuning bij het opbouwen van een internationaal netwerk. Hiermee opent het OHMF letterlijk deuren in het buitenland die anders gesloten blijven. Winnaars gaan mee op handelsmissie of presenteren zich op een grote beurs. Ook gaan zij in gesprek over relevante onderwerpen (zoals marktentree), komen in contact met nieuwe zakenpartners en ontvangen ze een begeleidingstraject op maat. Dit biedt hen een snelle start in het exportland naar keuze.

Het OHMF bestaat uit het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), evofenedex, EY, UPS, en supporting partner Taleninstituut Regina Coeli. Ieder zet zijn expertise in voor het beste resultaat. Meer informatie: Internationaal ondernemen – Oranje Handelsmissiefonds

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland | Partner Nationaal Export Event

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

RVO Internationaal is er voor de ondernemer. Wij zijn een publieke organisatie met advies op maat, ook over zakendoen in het buitenland. 

Wil je inzicht in de zakelijke kansen of regelgeving in je exportland? Wil je je netwerk uitbreiden of heb je hulp nodig bij financiële ondersteuning door middel van subsidies? Neem voor gratis advies contact op met een RVO-adviseur of ga naar: Internationaal ondernemen (rvo.nl)

Ministerie van Buitenlandse Zaken | Partner Nationaal Export Event

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het buitenland biedt ondernemers vele kansen en mogelijkheden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken ondersteunt (startende) ondernemers met het waarmaken van hun internationale ambities. Via politieke contacten met bewindslieden en diplomaten kunnen deuren geopend worden die anders gesloten blijven. Tijdens handelsmissies, beurzen en matchmakingevents ontmoeten ondernemers potentiële zakenpartners, krijgen zij beter zicht op marktkansen en groeit hun internationale netwerk.

Onze ambassades en consulaten-generaal vertegenwoordigen wereldwijd de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven. Zij zorgen voor relevante contacten, hebben informatie over lokale economische, sociale en politieke ontwikkelingen en kennen de lokale zakencultuur. Ook spelen zij een rol in het verminderen van handelsbarrières of kunnen zij bemiddelen met de lokale overheid – juist ook in die landen buiten Europa.

ING | Partner Nationaal Export Event

ING

De International Business Desk van ING adviseert MKB-ondernemers over internationale betaalstromen, transactiemogelijkheden en hoe het beste om te gaan met internationale handelsrisico’s. In een persoonlijk gesprek samen met jouw team brengen we de gehele Value Chain (goederen- en geldstromen) van je onderneming in kaart, waardoor de mogelijke risico’s inzichtelijker worden.

Je ontvangt passend advies op het gebied van documentair handelsverkeer (Documentair Incasso, Letter of Credit, Internationale Bankgaranties en Standby L/C’s) en we wijzen je op het beperken van valutarisico’s. Alles om je te helpen aan een vliegende start of nog meer groei op gebied van internationaal zakendoen!