Sprekers

Dagvoorzitter

Rick Boeijen

Rick Boeijen

Exportmanager en international business director

Rick Boeijen is een energieke, ondernemende geest die durf en internationaal denken in de juiste dosis combineert. Hij heeft als exportmanager en international business director wereldwijd buitenlandse markten ontwikkeld voor een middelgroot mkb-bedrijf.

Overige sprekers

Marc van Rooij - President Shimano

Marc van Rooij

President bij Shimano

Marc van Rooij is president van de Shimano Europe Group. Shimano is een Japanse producent en leverancier van fietsonderdelen, fietsaccessoires, hengelsportartikelen en services. Shimano’s missie is om een excellente leverancier te zijn voor al haar klanten in de Europese fiets- en hengelsportmarkt.

Monique Ansink

Monique Ansink

Directeur van Jumbo Cargo Products

Monique Ansink is directeur van Jumbo Cargo Products. Vanuit de vestigingen in Hoorn en Ho Chi Minhstad exporteert de fabrikant van ladingszekeringsproducten naar retailers en groothandels in maar liefst 26 landen. Het bedrijf loopt voorop op het gebied van Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Bert Colijn

Bert Colijn

Senior Econoom bij ING

Bert Colijn is Senior Econoom bij ING. In zijn werk focust Bert Colijn zich vooral op de Eurozone en wereldwijde economie. Bert is expert op het gebied van de ECB en structurele economische ontwikkelingen. Tevens is hij teamlead van de internationale macro-economen in Amsterdam.

Bert Colijn

Jan Peter Meeuwse

COO bij Cordis SUITE

Jan Peter Meeuwse is sinds 2021 COO bij Cordis SUITE. In zijn werk legt hij de focus op het wereldwijd opschalen van het bedrijf. In 1995 begon hij zijn loopbaan in de softwareontwikkeling. Sinds 2000 bekleedde hij verschillende functies in innovatie, operations en sales.

Bert Colijn

Marijn van Haaren

Consulaat-Generaal in München

Marijn van Haaren houdt zich op het Nederlandse Consulaat-Generaal in München vooral bezig met match-making op het gebied van industriële digitalisering. Ze heeft meegeholpen met de opzet van het eerste Duits-Nederlandse Fieldlab AI4DT. Marijn is ervan overtuigd dat Nederland en Duitsland een dreamteam zijn op het gebied van digitalisering van de industrie.

Bert Colijn

Sjoerd Keijser

Projectleider Smart Industry Duitsland bij FME

Sjoerd Keijser is werkzaam als Business Development Manager Innovatie en projectleider Smart Industry Duitsland bij FME. FME behartigt de belangen van 2.200 bedrijven in de hightech sector en ondersteunt met advies, innovatie en internationalisering. Op het gebied van Smart Industry kunnen Nederlandse en Duitse bedrijven veel aan elkaar hebben.

Bert Colijn

Hijman van Praag

Regional Business Developer Nordics & Baltics

Hijman van Praag is een ervaren financieel-economisch diplomaat die graag opstaat voor de SDG’s en een schone aarde. Hij is een strategische, creatieve en ondernemende ‘business developer’. Hijman is de spin in het web voor ondersteuning van innovatieve en duurzame Nederlandse ‘business solutions’ naar de Nordics & Baltics.

Bert Colijn

Esther Fortman

Teammanager International Business Desk bij ING

Esther Fortman is teammanager van de International Business Desk bij ING. Ze bespreekt met ondernemers diverse onderwerpen en cases aan de hand van een Value Chain. Ze doorloopt samen met de ondernemer de stappen die een internationale ondernemer neemt en maakt dan een analyse waarin ze kansen en uitdagingen benadrukt.

Bert Colijn

Martijn Baijens

Specialist International Business Desk bij ING

Martijn Baijens is specialist bij de International Business Desk van ING. Hij gaat dagelijks in gesprek met ondernemers over hun internationale activiteiten en plannen. Daarbij zet hij zijn jarenlange expertise in om een ondernemer goed te begeleiden naar een zo goed mogelijke deal. Hij identificeert eventuele risico’s en bedenkt daar waar gewenst een oplossing.

Bert Colijn

Maurits Croon

Managing Director bij Studio Croon

Maurits Croon is Managing Director bij Studio Croon. Hij helpt ondernemers met het structuren van hun strategische dialoog. Hij combineert strategische denkkaders met een brede praktijkervaring. Hij wordt gewaardeerd om de praktische toepasbaarheid en helderheid van zijn adviezen.

Bert Colijn

Matthijs Raak

Managing Director bij FiberCore Europe 

Matthijs Raak is Managing Director bij FiberCore Europe, marktleider in het ontwerp en de productie van composiet bruggen en sluisdeuren. Met Rotterdam als bakermat, heeft Matthijs met zijn team de taak om het bedrijf internationaal te versterken. Inmiddels zijn Licentiepartners operationeel in de USA, Canada, Australië en Polen en zijn agenten actief in diverse Europese landen.

Bert Colijn

Willem-Jan van Overbeeke

Head of Sales bij Alfen

Willem-Jan van Overbeeke is werkzaam bij Alfen als Head of Sales. Hij is verantwoordelijk voor het opbouwen en aansturen van lokale teams en het opbouwen en beheren van een distributeursnetwerk in de regio Nordics en Centraal en Oost Europa. Alfen biedt een complete reeks aan elektrische laadpunten voor thuis, bedrijf en openbaar terrein.

Bert Colijn

Susanna Cocchini

Consultant bij Resilience BV

Susanna Cocchini is de vertegenwoordiger van Blue Leaf en Resilience BV in Colombia. Ze is vanaf het begin betrokken geweest bij de oprichting en ontwikkeling van Blue Leaf in Colombia. Van het inkopen van het fruit tot het opzetten van de verwerkingsfaciliteit. Vanaf november is ze permanent gevestigd in Colombia.

Bert Colijn

Bastiaan Zwikker

Chief Representative NBSO Córdoba

Bastiaan Zwikker is verantwoordelijk voor de National Business Support Office (NBSO) in Córdoba. Hij helpt, samen met de ambassade in Buenos Aires, Nederlandse ondernemers met zakendoen in het binnenland van Argentinië. Bastiaan woont al sinds 2007 in Argentinië en is ook actief geweest als ondernemer en consultant in verschillende sectoren.

Bert Colijn

Klaudyna Renkel

Programme Coordinator bij Saxxion Export Center

Klaudyna Renkel is werkzaam als Programme Coordinator bij Saxion Export Center. Ze zet zich al jaren in om bedrijven te matchen met studenten, specifiek op het gebied van internationaal ondernemen. In dat kader spreekt ze met zowel bedrijven als studenten over internationale vraagstukken die op dit moment actueel zijn.

Bert Colijn

Alice Boonstoppel

Ledenadviseur Internationaal Ondernemen bij evofenedex

Alice Boonstoppel is Ledenadviseur Internationaal Ondernemen bij evofenedex. Ze spreekt dagelijks ondernemers over vraagstukken rondom het internationaal zakendoen. Met haar collega’s heeft ze de afgelopen 5 jaar veel bedrijven geholpen om import uit en export naar het Verenigd Koninkrijk goed te laten verlopen.

Bert Colijn

Hein Pessers

International Key Accountmanager bij Daelmans Banket

Hein Pessers is een zeer gedreven International Key Accountmanager bij Daelmans Banket. Het bedrijf is internationaal actief en exporteert onder andere stroopwafels over heel de wereld. Hein houdt zich bezig met het genereren van internationale groei en bekendheid van Daelmans Banket.

Bert Colijn

Guy Ponsen

Area Sales Manager bij BERG Toys

Guy Ponsen is area salesmanager bij BERG Toys. Wat ooit begonnen is als kleine skelteraanbieder, is inmiddels uitgegroeid naar een succesvol internationaal bedrijf dat buitenspeelgoed verkoopt. BERG Toys exporteert wereldwijd via traditionele afzetkanalen en verschillende online afzetkanalen.

Bert Colijn

Mischa German

Product- en innovatiemanager bij evofenedex

Mischa German is product- en innovatiemanager bij evofenedex. Binnen zijn werk houdt hij zich specifiek bezig met de uitdagingen van exportmanagers. In dat kader heeft hij ook het succesvolle exportmanagers netwerk van evofenedex verder opgebouwd.

Bert Colijn

Edu Willemse

Senior Energy Advisor bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Edu Willemse is werkzaam bij RVO als Senior Energy Advisor. Hij heeft meer dan 25 jaar werkervaring in de internationale duurzame energiesector. Binnen RVO leidt hij het handelsbevordering programma International Clean Energy Partnership (ICEP). Wind op zee en groene waterstof zijn twee kernsectoren binnen het ICEP programma.

Bert Colijn

Aafke Mak

Program Manager Energy, Sustainability & Circularity bij FME

Aafke Mak is Program Manager Energy, Sustainability & Circularity bij FME. FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. Aafke zet zich in om de Nederlandse technologische industrie te helpen met al hun vraagstukken omtrent de energietransitie in binnen- en buitenland.

Bert Colijn

Marieke van Iperen

CEO / Co-founder van Settly

Marieke van Iperen is CEO en Co-founder van Settly. Na 15 jaar ervaring in HR voor bedrijven als PwC, Nike, Starbucks en Uber, besloot Marieke om haar eigen start-up te beginnen. In 2019 lanceerde ze Settly, een digitale oplossing voor talent relocation. Inmiddels actief in 7 landen. Ze deelt graag haar lessen en ervaringen op het gebied van internationalisatie.

Bert Colijn

Clara van Willigen

Hoofd van de Economische Afdeling bij de Nederlandse ambassade in Madrid

Clara van Willigen is sinds kort Hoofd van de Economische Afdeling van de Nederlandse ambassade in Madrid. De ambassade ondersteunt, samen met het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Barcelona en de RVO, Nederlandse ondernemers bij het zakendoen in Spanje.

Bert Colijn

Joost Geijer

Hoofd economie bij de Nederlandse ambassade in India

Joost Geijer is sinds juli 2019 de hoofd economie op de Nederlandse ambassade in New Delhi, India. Nadat hij zijn studie Hydrologie had afgemaakt aan de Universiteit van Wageningen, heeft hij in diverse landen verschillende functies uitgevoerd.

Bert Colijn

Heine Lageveen

Plaatsvervangend consul-generaal bij het consulaat-generaal in Bangalore

Heine Lageveen is sinds november 2018 plaatsvervangend consul-generaal in Bangalore, India. Hij vertegenwoordigt Nederland in Zuid-India. Nadat Heine zijn studie Internationale Betrekkingen had afgerond in Groningen, trad hij in 2016 in dienst bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Eerder werkte hij op de Nederlandse ambassade in Suriname.

Bert Colijn

Christoph Prommersberger

Plaatsvervangend ambassadeur bij de Nederlandse ambassade in Vietnam

Christoph Prommersberger werkt in Vietnam aan de verbreding en verdieping van de economische relaties tussen Nederland en Vietnam. Vanuit zijn rol organiseert Christoph samen met zijn team missies en events om Nederlandse bedrijven te koppelen aan Vietnamese zakenpartners. Focus ligt daarbij op de agrisector, water, logistiek, energie, electrische mobiliteit, afvalverwerking.

Bert Colijn

Evert Lichtenbelt

CEO van Harvest Waste

Evert Lichtenbelt is CEO en mede-oprichter van Harvest Waste. Hij heeft een enorme drive om de zeer efficiënte technologie van Harvest Waste te exporteren naar landen die dit het hardst nodig hebben. Hij heeft veel exportervaring opgedaan gedurende zijn loopbaan en heeft genoeg handige tips en tricks voor andere exporteurs.

Bert Colijn

Damien Wolters

Sr. Trade Officer bij de Nederlandse ambassade in Parijs

Damien Wolters is Sr. Trade Officer bij de Nederlandse ambassade in Parijs. Hij helpt ondernemers die in Frankrijk actief willen worden, of dat al zijn. Hij organiseert grote conferenties, evenementen en missies om het Nederlandse en Franse bedrijfsleven bij elkaar te brengen. Damien houdt zich specifiek bezig met de regio Hauts-de-France.

Bert Colijn

Peter Potman

plv. Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen

Peter Potman is plv. Directeur-Generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Peter is binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken actief op Handelsbevordering, handelspolitiek en Economische Veiligheid. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de diplomatie van Nederland.

Bert Colijn

Eelko Brinkhoff

Director Foreign Investments & International Trade bij Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

Eelko Brinkhoff is manager van het BOM Team Internationaal. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring in het internationale speelveld van het aantrekken van buitenlandse bedrijven naar Nederland en het ondersteunen van Brabantse ondernemers in het betreden van buitenlandse markten. Hij is actief MT lid van het Trade & Innovate NL netwerk.

Bert Colijn

Yoeri Dijkhof

Consultant sustainable economics bij Ecorys

Yoeri Dijkhof is consultant sustainable economics bij Ecorys waar hij in Nederlands en Europees verband werkt aan analyse en beoordeling van maatregelen op het gebied van klimaatbeleid, handel en duurzame economische ontwikkeling. Zo is hij bijvoorbeeld betrokken bij een studie naar handelsbarrières voor duurzame goederen.

Bert Colijn

Marijn Leijten

Programmamanager EU-Handelsprogramma bij RVO

Marijn Leijten is werkzaam als programmamanager van het EU-Handelsprogramma bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dit programma is onderdeel van het door de EU gefinancierde fonds Brexit Adjustment Reserve (BAR). Marijn heeft ruim 15 jaar ervaring op het gebied van internationaal ondernemen.